GARAM PUTIH BIASA vs GARAM BULOH (GB)
Kehidupan harian kita tidak boleh dipisahkan dengan GARAM. Antara sedar atau tidak, garam putih yang kita gunakan dalam masakan di rumah mahu pun yang terdapat dalam apa jua makanan yang masuk mulut kita ADALAH "racun & pembunuh senyap". So,,,SCARY.......
Garam KIMIA = Garam SODIUM = Garam NATRIUM
Adakah kita sudah lama tahu bahaya Garam Putih Biasa??? atau.... Baru sahaja TAHU??? FIKIRKAN....😉😉😉😉😉Pengambilan garam secara berlebihan akan menyebabkan darah dalam badan menjadi semakin pekat dan sistem peredaran mikri menjadi lembab!! WOWWWWW??? It's so seriosly!!!
DUNIA HARI INI!!!
Demi KESIHATAN, kita banyak kurangkan pemakanan berlemak, manis dan bergoreng....tetapi kita kurang kesedaran & telah terabai bila mengambiul SODIUM yang berlebihan dalam garam. Untuk pengetahuan, kandungan SODIUM Garam Putih adalah 99.8%. Ohhhh no no no....sangat bahaya!!! Betapa banyaknya kandungan ASID dalam badan kita 😞😞😞😞😞
AMARAN
Daripada Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) dan Jabatan Kesihatan Malaysia mengesahkan bahawa garam bernatrium tinggi adalah punca pelbagai penyakit KRONIK seperti Tekanan Darah Tinggi, Arteriosklerosis, Infarksi Miokardium, Strok dan Penyakit Buah Pinggang!!!PENGAMBILAN MINIMA setiap hari GARAM PUTIH adalah 500mg @ MAKSIMA = 2400mg
Risaukan KESIHATAN anda dan famili???
So...anda sebenarnya perlu risaukan penggunaan Garam Putih dalam makanan harian di rumah atau di mana-mana sahaja mahupun dalam apa jua makanan harian kita!!!
Laporan Analisasi dari WHO
"Kandungan asid yang tinggi di dalam badan boleh mengundang pelbagai penyakit".
Prof. Dr. Otto Warburg
"Sel-sel kuman & penyakit tidak dapat aktif dalam keadaan yang bersifat alkali"
Jom kita Baca & Berfikir sejenak beberapa Artikel di bawah!!! Makanan apakah yang tiada penggunaan GARAM PUTIH BIASA dalam kehidupan harian kita???
Artikel daripada :
- Berita Harian
- Metro
- Kosmo
JOM SAMA-SAMA KITA AMBIL LANGKAH KE ARAH HIDUP YANG LEBIH SIHAT & SELAMAT!!!
Say Y.E.S untuk GARAM BULOH!!!
TUKAR GARAM PUTIH DAN KEMBALIKAN KESIHATAN KELUARGA |
Empat (4) Keistimewaan Utama & Ciri-Ciri Keunikan Garam Buloh (GB) yang tiada pada Garam Putih Biasa :-
1. Bahan-bahan Mineral
- GB sangat kaya dengan unsur surih & bahan-bahan mineral. Gabungan sempurna bahan mineral yang lengkap dan semulajadi dapat dibekalkan ke seluruh badan dengan lebih berkesan. Kandungan MAGNESIUM yang tinggi dapat menyerap Kalsium dan Kalium yang sangat diperlukan oleh badan.
2. Beralkali Tinggi
- GB dapat mengekalkan dan memulihkan pH badan yang seimbang...sifat alkalinya dapat meneutralkan segala asid dalam badan kita akibat kesan pengambilan makanan harian kita yang mengandungi Natrium yang tinggi.
3. Anti-pengoksidaan
- Meningkatkan kandungan oksigen dalam badan, mencegah serangan radikal bebas (cth:-radiasi) dalam badan, secara tak langsung membaiki sel-sel badan rosak dan memulih fungsi organ dalaman.
4. Detoksifikasi
- Mempunyai fungsi detoksifikasi yang semulajadi dan dapat menyingkirkan toksin yang terkumpul dalam badan dengan berkesan.
Now let's we take NOTED apa perubahan setelah say YES to GARAM BULOH!!!
This is a few TESTIMONI untuk manfaat semua...Penyakit Kronik hari ini berpunca daripada faktor gaya hidup & cara pengambilan Makanan Harian yag kebiasaannya kita hanya makan ikut sedap di mulut...tanpa mengambil kira kandungan Sodium/Natrium/Garam yang berlebihan!!!
Boleh dikatakan MAJORITI semua orang amat gemarkan makanan FAST FOOD....
WHY this situation HAPPEN>>>>>>?????
Garam Buloh dapat merawat pelbagai penyakit. Daripada penyakit biasa kepada penyakit kronik... Antaranya masalah jantung, gout, batu karang, penyakit kulit, kencing manis dll....

👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀
So terujaaaakan.....tengok TESTIMONI selepasmengamalkan Garam Buloh dalam kehidupan harian????
Jadi....Apa fikir-fikir lagi??? Jom TUKARkan Garam Putih di rumah kepada Garam Buloh dalam menu harian di rumah atau di mana-mana sahaja!!!
Apa yang kita pilih untuk diletakkan dalam makanan dapt menentukan TAHAP KESIHATAN kita!!! Bukan soal duit berlambak booleh dapatkan rawatan di mana-mana Pakar Perubatan...TETAPI...Sekiranya kita masih ada pilihan, tidak salah untuk TUKARKAN Garam Putih/Garam Sodium/Garam Natrium/Garium Kimia di rumah KEPADA Garam Buloh yang amat tinggi dengan 76 Mineral Baik, Bersifat alkali sesuai untuk meneutralkan asid dalam badan, Anti-Oksida mampu membebaskan radikal dalam badan kita di samping anti-penuaan dan Detoksifikasi mampu menyingkirkan segala toksin-toksin dalam badan yang terlampau tinggi dengan logam berat!!!
Cara Pengambilan Garam Buloh :
- Boleh minum dengan 200ml air biasa/air jus buah + 1 sachet Garam Buloh (minum sebelum gosok gigi). Selepas minum terus minum air masak 1 gelas. Dan sepanjang hari mesti banyakkan minum air masak untuk membantu proses penyembuhan dalaman
- Boleh letak dalam makanan...selepas masak boleh campurkan garam buloh ke dalam masakan yang telah masak ikut kuantiti yang sepatutnya.
- Boleh juga letakkan 1 sachet garam buloh ke dalam 1.5 litre air minuman untuk diminum sepanjang hari.
- Untuk lain-lain extra cara penggunaan garam buloh sebagai rendaman kaki, buat masker, buat scrup badan, rawatan cuci luka, mencuci usus pun boleh....😍😍😍😍
Dapatkan sekarang dari AGENT sah
FOR MORE INFO
FB: Syarifah Kahar
IG syarifah_kahar
No comments :
Post a Comment