Friday, 29 July 2016

Hai-O Garam Buluh (Bamboo Salt)

Garam Buloh mempunyai 1001 rahsia membantu mencegah, merawat pelbagai jenis penyakit

 Kini telah ada Garam Buloh yang mana telah terbukti dapat membuang toksin & Asid dalam badan. Garam Buloh ini tidak sama dengan garam biasa kerana ia diproses dengan cara tradisional untuk mendapatkan Mineral yang banyak manakala garam biasa mempunyai kadar bahan kimia yang tinggi terutamanya Klorin yang digunakan dalam proses memutihkan garam.

Garam Buloh ini telah menjadi proses pembakaran sebanyak 9 kali untuk mendapatkan garam yang bermutu & kaya dengan mineral semulajadi.

Apa itu Garam Buloh???

Garam Buloh menggunakan garam dijemur di bawah sinaran matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Ziongjin dan Pulau Yinping (Pantai Barat Korea). Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buloh yang berusia 3 tahun, kemudian ditutuo dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas dan dibakar dengan pokok pine sehingga ia menjadi serbuk dan ketulan garam terbentuk. Selepas proses ppembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat yang ada di dalam garam telah dieutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin & minyak pine) dan buloh (200 lebih jenis elelem surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam iorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya.


Zat galian yang diperlukan oleh badan kita tidak boleh diproses dalam badan. Kita hanya boleh dapat zat galian yang diperlukan oleh badan melalui makanan atau minuman. Ianya adalah elemen yang penting dalam pertumbuhan tulang, otot-otot, organ-organ dan darah.

KANDUNGAN UTAMA DALAM GARAM BULOH DAN FUNGSI

Garam Buloh ini mengandungi 70-80 jenis mineral antaranya Kalsium, Magnesium, Zink, Fosforus & Besi.
"Hampir semua penyakit dikaitkan dengan kekurangan zat galian" - Professor Dr. Pauling (2 kali Pemenang Nobel Award)

Keistimewaan Garam Buloh

  • 1000% dari bahan semulajadi
  • Mengandungi 76 jenis zat galian (Mineral)
  • Bersifat Alakali
  • Anti Oksida
  • Memppunyai tahap pH 10-11
  • Mempunyai tenaga Bio
Fungsi Garam Buloh
  • Meneutralkan Asid dalam badan
  • Meneutralkan kimia dalam badan
  • Membuang toksin dalam badan
  • Membantu menyerap vitamin yang diambil dengan lebih berkesan
  • Memberi lebih tenaga pada tuboh badan
  • Membantu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan

Perbezaan Garam Buloh dan Garam Biasa

Hai-O Garam Buloh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik 100% semualjadi sebagai sumber. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan bijih-bijih bawah tanah Pulau Ziongjin dan Pulau Yinping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buloh yang berusia 3 tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam bekas relau bagas dan dibakar dengan pokok pine sehingga buloh dibkar menjadi serbuk dan ketulan garam buloh terbentuk. Garam buloh telah menyingkirkan bahan berbahaya terhadap badap (misalnya logam berat dan bahan kimia) dalam proses pembuatannya pada masa yang sama meningkatkan nilai nutrisinya.

Kebanyakan garam melalui pemprosessan kimia, kandungan natrium adalah lebih tinggi justeru pengambilan masa panjang akan memudaratkan kesihatan.
Cara Penggunaannya

  • Bancuh 1 paket Garam Buloh Hai-O dengan 450ml air (ukuran cawan mug). Jika terasa terlalu masin, tambahkan sedikit air. (Campur sahaja Jus Sunquick) sodappppp
  • Sesuai dibancuh dengan semua jenis air kecuali air berkarbonat (Air bergas), minuman kordial & minuman keras.

Sukatan Penggunaan

  • Bagi orang yang sihat 1 hingga 2 paket sehari
  • Bagi ahli sukan, 2 hingga 3 paket sehari
  • Bagi mereka yang menghidapkan Darah Tinggi, Asma, Lelah, Semput, Angin Ahmar, Masalah tulang, Masalah Jantung & Masalah Buah Pinggang... 1 paket sehari
  • Bagi penghidap kencing manis, 2 hingga 3 paket sehari
TEKNIK SLIMMING DENGAN GARAM BULOH

  • Bancuh sepeket Garam Buloh dengan segeals air sejuk
  • Amalkan minum sepeket sebelum sarapan pagi
  • Amalakan menum sepeket sebelum makan tengah hari
  • Amalkan minum sepeket sebelum minum petang
Sekiranya perut anda mempunyai kandungan toksid yang tinggi, anda mungkin akan muntahkan isi perut yang bertoksik itu. Ia hanya berlaku pada kali yang pertama sahaja. Ia tidak berlaku kepada semua orang. Biasanya mereka yang muntah ialah mereka makan makanan yang telah diproses dengan bahan kimia seperti mee segera, burger, makanan segera, air berkarbonat dan nescafe.

Muntah ini bukanlah kerana loya atau penyakit, tetapi ini adalah tindak balas perut yang sihat menolak toksik dengan serta merta. Untuk mengelakkan muntah, mulakan dengan sepertiga atau seperdua peket dahulu pada pagi hari yang pertama. pada hari seterusnya tingkatkan sedikit demi sedikit sehingga dos yang disarankan atau seperti berikut: -

Hari pertama   : Sepeket pagi.
Hari kedua      : Sepeket pagi, Sepeket tengah hari.
Hari ketiga     : Sepeket pagi, Sepeket tengah hari, Sepeket Petang
Program ini biasanya memakan masa tiga minggu atau sebulan, insya Allah.

Garam alkali semulajadi memberi manfaat kepada tubuh sepenuhnya. tekanan darah dapat distabilkan seterusnya berat badan dapat diturunkan dalam keadaan yang selesa. Kaedah slimming biasanya akan mengganggu tekanan darah membuat anda rasa terhoyong-hayang kerana tekanan darah menjadi rendah tetapi tidak dengan Garam Buloh.

HARGA : RM140.00 sekotak (ada 40 paket)
*harga baru berkuatkuasa 1 februari 2015

JOM LAYAN V3 PROSES PEMBUATAN GARAM BULOH HAI-O


PM / Whatsapp



Special credit : CDM Norafra Azmira
http://norafrazmira.blogspot.my/



Order Form:



Name *
Email Address *
Pos Address :
Phone* :
Nama Produk :
Bilangan Produk :    
Comment :         

Maklumat Akaun SK

Syarifah Kahar

CIMB Bank
7009218979

Maybank
112045917255

Bank Islam
01078020145018

No comments :

Post a Comment